Verschillende soorten keukenindelingen

Bij het uitkiezen van een keukenindeling is de gebruiksvriendelijkheid van de keuken van groot belang. Hoe efficiënter de keuken is ingericht, hoe sneller u kunt handelen en des te preciezer er gewerkt kan worden.

Let er bij het kiezen van de keukenindeling op dat de afstand tussen de ‘keukendriehoek’ niet groter dan acht meter in omtrek is. Onder deze driehoek wordt de afstand tussen de spoelbak, het fornuis en de koelkast verstaan. Omdat deze elementen veel gebruikt worden, is het belangrijk dat deze zo dicht mogelijk bij elkaar komen te staan.

Soorten keukens

keukenontwerp

Hoekkeukens

De hoekkeuken is één van de meest populaire keukenindeling. Een hoekkeuken biedt veel ruimte voor het werkblad en kastruimte. Tevens is er een optimale verdeling tussen het kook- en spoelgedeelte.

keuken inbouw

Rechte keukens

Het belangrijkste kenmerk van rechte keukens is dat ze strak en modern ogen. De keuken is dankzij de praktische indeling geschikt voor iedere woning. Daarnaast is hij eenvoudig in gebruik en biedt de rechte keuken veel kastruimte wanneer er kastjes boven het werkblad worden geplaatst.

keukenontwerp

Parallel keuken

De parallel keuken bestaat uit twee keukenblokken die parallel aan elkaar staan. Deze keukenindeling is erg praktisch omdat alle aanwezige ruimte wordt gebruikt.

keuken inbouw

Eiland keuken

Een kookeiland is multifunctioneel. Het eiland kan worden gebruikt om aan te koken of als centrale ontmoetingsplek voor familie en vrienden. Tevens creëert het eiland extra werk- en kastruimte.

keukenontwerp

U-keukens

De U-keuken is één van de meest praktische keukenindelingen. De indeling bestaat uit drie werkvlakken, waardoor er veel werkruimte en opbergruimte ontstaat. De U-keuken komt tot zijn recht bij iedere interieurstijl.

keuken inbouw

Design keukens

De design keuken sluit perfect aan bij de moderne apparatuur die WST Keukens biedt. De keukens zijn stijlvol en modern ingericht. Design keukens voorzien perfect in de kookbehoeften van de consument van nu.

Controleer of de ‘keukendriehoek’ aanwezig is

Om te checken of uw keuken zo efficiënt mogelijk is ingedeeld kunt u kijken of de ‘keukendriehoek’ aanwezig is. Dit kunt u controleren door een lijntje te trekken van de spoelbak naar het fornuis, van het fornuis naar de koelkast en van de koelkast naar de spoelbak. Wanneer er een driehoek ontstaat is uw keuken effectief ingericht. Bij een rechte keuken is logischerwijs geen sprake van een driehoek, omdat bij dit type keuken alle elementen op één lijn liggen.

Contact

Wilt u meer informatie over de verschillende soorten keukens van WST Keukens? Neem telefonisch contact op via 075 – 621 7260 of vul onderstaand contactformulier in. Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.30 tot 17.30 uur. Op zaterdag kunt u ons bereiken van 09.30 tot 17.00 uur.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Uw telefoonnummer

Deel deze pagina.Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Email this to someone